Само дни ни делят от церемонията по раздаването на най-престижните филмови награди. Тогава Мария Бакалова може да стане първият български актьор, сдобил се с Оскар. Но дори самата й номинация е достатъчен повод за гордост. Както и поредното й интервю в международна медия.

Става дума за онлайн изданието Bustle, което направи интервю с българката през Zoom. В него Мария признава, че като по-малка си се е представяла като Мерилин Монро и дори е рисувала човече с куфар в ръка, разхождащ се под палмите на Холивуд.

24-годишната актриса разказва за детството си в Бургас, както и за любовта си към руската литература и датското кино. Споделя и за ролите си в българското кино и театър. "Играла съм тийнейджърка с психично заболяване, тийнейджърка, която има връзка с баща си, тийнейджърка, загубила сестра си и такава, която се самоубива."

Мария признава, че колкото и лека да изглежда ролята й на Тутар в Borat Subsequent Moviefilm, работата по нея е била доста. "Борат" е нещо, за което трябва да си напишеш домашното. Защото нямаш възможност за втори дубъл, докато снимате - или го правиш на момента или не."

Бакалова прави интервюто от Лондон, където в момента работи по филма на Джуд Апатоу The Bubble. На финал тя казва пред Bustle: "Човек трябва да има смелостта да пробва нещо опасно. Може пък да полети, кой знае?"