Вчера, 2 февруари, се проведе 73-ата церемония по раздаване на наградите на Британската филмова академия BAFTA. По традиция, специални гости са принц Уилям и Кейт Мидълтън

Снощи те огряха на червения килим с тоалети, с които сме ги виждали и преди. Така те дадоха пореден пример, че дрехите не са само за по веднъж. Но със започването на церемонията херцогът и херцогинята на Кеймбридж останаха встрани от вниманието, в центъра на което отново се наместиха принц Хари и Меган Маркъл.

Брекзит и Мегзит са двете най-актуални теми във Великобритания с последните седмици, затова нямаше как не бъдат изкоментирани по един или друг начин от сцената на филмовите награди.

Снимка 464872

Източник: GettyImages

Марго Роби този път блесна с остроумие, когато излезе, за да вземе наградата на Брад Пит за поддържаща роля в "Имало едно време в Холивуд". Тя прочете неговата реч и накара цялата зала да се засмее. 

Първо Пит се пошегува, приветствайки Великобритания в отбора на необвързаните, часове след като Брекзит стана факт. Той пожела и успех в бракоразводното дело.

"Ще нарека тази награда "Хари", защото нямам търпение да я взема с мен обратно в Щатите", прочете Роби и поясни, че това са негови думи, а не нейни.

Принц Хари, Меган Маркъл и кой може да заеме мястото им в кралския двор

Кой може да замени Хари и Меган в кралския двор

Наложителни рокади

Уилям и Кейт бяха уловени да се смеят на шегата, но със сигурност не им е станало приятно, че дори Брад Пит си позволява да се шегува с кралския двор. Въпреки че Хари и Меган успяха да спретнаха такъв сценарий, че и най-видните кинаджии могат да им завидят.