Всичко, което Марая Кери иска за Коледа - и за всички Коледи за напред, е да бъде обявена за Кралицата на Коледа. Да, певицата може и да се слави с този прякор покрай хита си "All I Want for Christmas Is You", но тя иска всичко да е официално и документално.

Марая Кери, “All I Want For Christmas Is You” и кой и защо съди певицата за песента

Лоши новини за Марая Кери

Кой и защо съди певицата

Американското патентно ведомство обаче съвсем официално й е отказало да й запази "Кралица на Коледа" като нейна търговска марка, съобщават ни от ВВС. Отказани са й още QOC - абревиатурата на Queen of Christmas, както и "Принцеса Коледа".

Ако беше регистрирала подобна търговска марка, това щеше да направи невъзможно ползването на горните изрази на каквито и да било продукти, които не идват от собствената й компания Lotion LLC.

Снимка 595483

Източник: GettyImages

"Ако изплета пуловер с надпис "Кралица на Коледа", би трябвало да мога да го продавам в Etsy на някой, който иска да го подари на баба си", коментира Елизабет Чан - певица, която също подаде молба за запазване на същата търговска марка с идеята да не позволи на Кери да я вземе.

"Вярвам, че никой няма право да притежава Коледа и да я монополизира по начина, по който Марая иска", коментира Чан в интервю за Variety от лятото. "Коледа е за всички. Това е време за споделяне, не за притежаване."