През 2019 г. Джеф Безос обяви решението си да се разведе с Макензи Безос и да остави зад гърба си един 26-годишен брак. Тази промяна нанесе сериозен удар върху финансовото състояние на най-богатия човек на света и дори го отдалечи от рекорда за най-богат човек въобще в историята. Поне засега.

Джеф Безос, Макензи Безос и коло пари щеше да има милиардерът, ако не се беше развел

Възможността, която Безос пропусна с развода си

Когато свободата ти е по-скъпа

Бившата съпруга на основателя на Amazon пък си изигра добре картите и се превърна в третата най-богата жена в света с нетно състояние от почти 60 милиарда долара. В последните месеци богатството й скочи още повече заради печалбата на онлайн гиганта покрай пандемията и дялът й като акционер.

Макензи, която си върна фамилията Скот, още при развода заяви намерението си голяма част от тези пари да отидат за благотворителност. А сега, в края на тази година, е време за равносметки.

За четири месеца бившата съпруга на Безос е дала цели 4.2 милиарда долара в подкрепа на засегнатите от COVID-19 и всички последствия от безпрецедентната криза, в която живеем. Макензи поясни в пост в блога си, че парите са отишли към 384 организации в САЩ.

Бившата госпожа Безос отчита факта, че пандемията нанесе сериозен удар върху живота на американците, докато състоянието на много милиардери върви нагоре (явно визирайки и самата себе си), предава Independent.

Джеф Безос, Макензи Безос и за какво бившата съпруга на милиардера харчи парите му

Как Макензи харчи милионите на Джеф Безос

Без особена изненада

Тези 4.2 милиарда обаче не са единствените, с които Макензи се раздели през тази година. Общата сума, която е дарила за благотворителни каузи през 2020 г. възлиза на седем милиарда долара. И така тя показа на останалите милиардери какво е редно да направят с парите в банковите си сметки.