Освен с таланта си на пистата, пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън е добре известен с това, че е изключително активен в социалните мрежи, където често защитава различни каузи. От веганство, през опазване на околната среда, до правата на хората и животните. Позициите му обикновено са крайни, което е абсолютно негово право, но когато те започнат да се разминават с неговия начин на живот, който е добре известен, това започва да дразни феновете.

Един наскорошен негов пост в Instagram направи точно това. В него Хамилтън позира до електрически Mercedes EQS, който струва около 100 000 долара и все още не е излязъл на пазара, а в текста под снимката пилотът изтъква ползите от електрическите автомобили и проповядва как всеки от нас трябва да направи нещо, макар и малко, за да намали количеството въглеродни емисии, които отделя чрез начина си на живот.

Най-просто казано, идеята му е по възможност повече от нас да си купят електрически автомобили. Ако може от марката Mercedes, за което го разбираме, имайки предвид, че именно германският отбор във Формула 1 е негов работодател, а годишната му заплата е 50 милиона долара.

Снимка 495334

Източник: Instagram / Lewis Hamilton

Дотук нищо нередно и необичайно. Лошото е, че както стана ясно по-горе, Хамилтън не пропуска възможност да освети личния си живот чрез социалните мрежи, откъдето знаем, че той разполага с богата колекция от неелектрически автомобили, а в хангар на летището се съхранява частният му самолет, чиято покупка преди години му навлече доста неприятности, тъй като се оказа, че си е спестил плащането на данъци в размер на милиони. Същият този самолет понякога се ползва от Хамилтън за транспортиране на любимото му куче от Великобритания до произволна точка на света, където той се намира, за да може двамата да се срещнат.

Последователите му изглежда помнят добре всичко това, защото в коментарите под поста му се появиха иронични реплики от рода на: "Каза пилотът от Формула 1", "Ти притежаваш частен самолет, брато" и "Ти клоун ли си?". И това са само част от по-възпитаните.

Припомняме, че това не е първият път, в който Хамилтън навлича гнева на феновете си със свой пост. Преди години той изтри всички снимки и клипове от своя акаунт в Instagram след публикуването на видео, в коeто той казва на малкия си племенник, че момчетата не трябва да носят момичешки дрехи. Тогава тази му реплика провокира стотици гневни коментари от по-либерално настроени фенове, които го обвиниха в хомофобия.

Към този момент Люис Хамилтън има близо 20 милиона последователя в Instagram.