Още през лятото на миналата година се появиха слухове, че Дейвид Бекъм крои планове, с които да накара Лео Меси да се присъедини към притежавания от него Интер Маями.

Дейвид Бекъм, Лео Меси, Интер Маями и плановете на англичанина да привлече аржентинеца

Плановете на Дейвид Бекъм да привлече Лео Меси в Маями

Ще се получи ли подобен трансфер

Разбира се, подобна сделка не би била кой знае колко лесна, защото макар и на 34, Меси си остава един от най-добрите футболисти за всички времена. Тези дни обаче аржентинският кореспондент на DirecTV Алекс Кандал хвърли в пространството твърденията, че Меси ще играе в Интер Маями. И не само това, разбира се, но и подробности.

Според информацията, с която той твърди, че разполага, договорът е готов и трябва да бъде подписан през месец август, макар и от щаба на футболиста да отричат. Преминаването на Лео Меси в Интер Маями пък трябва да се случи през 2023 г., когато изтича и договорът му с ПСЖ.

Не се споменава за това каква ще бъде заплатата му в Америка, но пък се твърди, че преминаването няма да бъде обикновено, защото с него той ще придобие и 35% от акциите на клуба. Пред Le Parisien агентът на Лео Меси е отрекъл тази информация, наричайки я напълно невярна, пише The Guardian.

Лео Меси, Леброн Джеймс, Кристиано Роналдо, класацията на списание Forbes и кои са най-високоплатените спортисти за 2022 г.

Кой печели най-много в спорта

Най-високоплатените спортисти за 2022 г.

Според него клиентът му все още не е решил какво ще бъде професионалното му бъдеще. Още преди няколко месеца обаче съдружникът на Бекъм в Интер Маями - Хорхе Мас, заяви, че са готови на всичко, което е по силите им, за да осъществят подобен трансфер.