Спорът дали Леброн Джеймс е по-добър от Майкъл Джордан датира от години и се съмняваме, че скоро ще бъде разрешен. Но е факт, че Краля може да се похвали с четири титли и 10 финала с три различни отбора, което изобщо не е за пренебрегване.

Леброн Джеймс и официалното потвърждение за новата многомилионна покупка на Краля

Какво си купи Леброн Джеймс за 36 милиона долара

Краля харчи парите си разумно

Мината седмица Джеймс завоюва четвъртата си титла, която обаче беше малко по-емоционална. Звездата на Лос Анджелис Лейкърс публикува серия от снимки в профила си в Instagram, посветени на покойната легендата на клуба и негов добър приятел Коби Брайънт.

Под поста Леброн Джеймс написа: "Надявам се, че те накарах да се гордееш, братко! Обичам те и ми липсваш, шампионе!"

Втората от снимките пък представлява колаж с някой от най-емоционалните моменти на двамата през последните години. Редом с тях виждаме и обещанието, което Леброн даде след смъртта на Коби. "Обещавам, че ще продължа твоето наследство, човече!"

Лос Анджелис Лейкърс, спечелването на титлата в NBA и какъв рекорд поставиха феновете на отбора

Как феновете на Лейкърс са над всички останали

Празнуване по шампионски

Още от присъединяването на Леброн към Лейкърс, Коби Брайънт открито заявяваше подкрепата си към него. Дори с последната си публикация в Twitter той похвали Джеймс, че го надмина в класацията за отбелязани точки.

Куин Кук, Лос Анджелис Лейкърс и как клубният автобус забрави баскетболиста след спечелването на титлата

Когато спечелиш титла, а автобусът те забрави

Интересните преживявания на Куин Кук

Третата снимка пък показва отбора на Лос Анджелис Лейкърс с титлата на NBA за сезон 2019/2020. А тя е 17-а в историята на клуба и първа от 10 години насам.

Последният път, в който Лейкърс станаха шампиони, заслугата беше именно на Коби Брайънт. С тази титла клубът се изравни с най-големия си конкурент в това отношение - Бостън Селтикс.