Около играчите в NBA винаги много се шуми, а всяка тяхна крачка се следи зорко от феновете и журналистите. Това е и напълно нормално, защото баскетболистите са се превърнали в идоли за много хора, а лигата си е машина за пари. 

NBA, FIBA, Барак Обама и как ще развиват баскетбола в Африка

Как NBA и Барак Обама ще развиват баскетбола в Африка

Търсят се нови таланти

В повечето случаи играчите се радват на вниманието, но не и когато то е с негативна насоченост. Потърпевш този път е Кристапс Порзингис, който не е играл официален мач от повече от година заради разкъсана предна кръстна връзка в лявото коляно. Латвиецът се контузи тежко по време на мач на Ню Йорк Никс и му се наложи да стои в лазарета. 

Кристапс Порзингис и Долф Лундгрен

Източник: GettyImages

Кристапс Порзингис и Долф Лундгрен

Той обаче е все по-близо до завръщането си на паркета, а трансферът му в Далас Маверикс, където се събра с Дирк Новицки и Лука Дончич, се счита за свежо начало. Над главата му обаче са надвиснали проблеми, защото е обвинен в изнасилване

Леброн Джеймс, Стеф Къри, Кевин Дюрант и кои са най-високоплатените баскетболисти в NBA за 2019 г.

Кои са най-високоплатените баскетболисти в NBA за 2019 г.

Топ 10 ще спечелят общо 540 милиона долара през 2019 г.

Според New York Post, съседка на Порзингис го обвинява, че на 7 февруари 2018 г., часове след като се контузи тежко, баскетболистът я е поканил в апартамента си в Манхатан и я е насилил сексуално. Пред полицията жената е заявила, че докладва за случката чак сега, защото е обмисляла дали да не приеме пари от баскетболиста, за да си мълчи. 

Леброн Джеймс, ЛА Лейкърс, плейофите и падението на Краля

Падението на Леброн Джеймс

Това ли беше краят за Краля

Въпросната сума, която е трябвало да купи мълчанието ѝ, е в размер на 68 000 долара. Кристапс Порзингис, разбира се, отрече обвиненията, но очакваме да видим какво ще кажат разследващите.