Днес, 9 юли, принц Луис официално ще приеме християнската вяра. По традиция, празничният повод се отбелязва в тесен семеен кръг. Както стана ясно, датата не е избрана случайно - именно на нея преди 71 години кралица Елизабет принц Филип обявяват годежа си.

От двореца Кенсингтън разкриха подробности около събитието, което ще се състои в късния следобед. То ще е първата официална поява на Уилям, Кейт и трите им деца.

Принц Луис ще бъде кръстен в същата църква, в която и по-големияt му брат Джордж преди три години - в замъка Сейнт Джеймс. Той е един от най-старите в Лондон и доста далеч по размери и популярност от Бъкингам и Кенсингтън. Но именно в неговия храм сключват брак кралица Виктория и принц Алберт през 1840 г. 

Снимка 367333

Източник: Facebook / Royal Families/Famiglie Real

На кръщенето ще присъстват родителите на Луис Уилям и Кейт, херцогът и херцогинята на Съсекс Хари и Меган, родителите на Кейт, нейният брат, както и съпругът на Пипа - Джеймс Матюс.

Самата тя не е сред списъка на гостите, вероятно заради бременността си. Принц Чарлз и Камила също ще бъдат част от празника. Но имената на кралица Елизабет Втора и съпругът й принц Филип и не са в официалния списък, обявен от двореца.

Те имат натоварен график в следващите дни заради подготовката около визитата на Доналд и Мелания Тръмп и вероятно ще пропуснат церемонията.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън са избрали шестимата кръстници на принц Луис да бъдат техни дългогодишни приятели, сред които е и братовчедка на херцогинята. 

Спазвайки друга традиция, принц Луис ще бъде облечен в реплика на специалната кралска роба за покръстване, направена от дантела и сатен. Оригиналът се използва за първи път на кръщенето на дъщерята на кралица Виктория, а след това още няколко пъти по същия повод. От 2008 г. се използва реплика по заръка на кралица Елизабет.

Меган Маркъл и Кейт Мидълтън със забрана от кралицата

Меган Маркъл и Кейт Мидълтън със забрана от кралицата

Ето какво не им е позволено

След 40-минутната церемония в църквата, Уилям и Кейт ще дадат прием в тесен кръг в резиденцията Clarence House. На него ще почерпят гостите си с чай и парчета от сватбената им торта от преди седем години. Те са съхранява при специални условия, а високото съдържание на алкохол в сладкиша е подпомогнало все още да става за ядене. Или поне така казват.