От любовница на принц Чарлз Камила Паркър успя да стане негова съпруга, а след това и кралица на Великобритания. Любовната им история определено е достойна за роман, но това не е първата сериозна връзка в живота на жената до настоящия крал. 

Крал Чарлз, Камила и евентуалното им пристигане в замъка Балморал в Шотландия тази седмица

Кой не е поканен да гостува на Чарлз

Традиционното гости в Балморал предстои

Тази седмица научихме за смъртта на 77-годишния Кевин Бърк. Неговото име може и да не ни говори нищо, но това е първата голяма любов на кралица Камила. Много години преди да срещне тогавашния принц Чарлз, Паркър се запознава с Бърк на събирания на висшето общество. Смята се, че първата им среща е била през 1965 г. в Лондон, когато тя е на 17, а той - на 19.

В биографичната книга на Джесика Джейн за кралица Камила The Duchess of Cornwall: Camilla's Stories and Secrets покойният Бърк говори за редовните коктейли и танцови забави, които двамата са посещавали. 

"Това беше най-доброто забавление и имах най-добрия и забавен партньор, който бихте могли да си пожелаете. Камила беше изключително популярна и въпреки че не беше красавица, беше привлекателна и секси", признава той.

Въпреки че двамата много се забавляват, връзката им не продължава дълго - само година. А Кевин Бърк остава с разбито сърце след раздялата и не крие, че Камила го е "зарязала", за да отиде на бал в Лондон без него, предава Daily Mail.

Кралица Камила или Кейт Мидълтън - коя е по-добра в избора на бижута

В какво Камила е по-добра от Кейт

И защо принцесата на Уелс е "разочарование"

След това Бърк се жени два пъти, но става баща чак на 58 години. А кралица Камила се омъжва за Андрю Паркър Боулс през 1973г. Двамата имат две деца и се развеждат през 1995 г.