На 21 април Елизабет Втора стана на 95 години. За втори пореден път тя не отбеляза личния си празник, като сега причината е не само пандемията, но и смъртта на съпруга й принц Филип.

Принц Хари, връщането му в САЩ и защо не остана за рождения ден на Елизабет Втора

Принц Хари пак разочарова кралицата

Бързо при Меган

В този труден за кралицата момент, в който е изолирана само с най-близките си служители, тя се радва на компанията на най-новите попълнения в кралския двор. Според източници, цитирани от Daily Mail, синът й принц Андрю й е подарил две кученца от породата корги.

Това се е случило още преди месец, по време на продължителния престой на принц Филип в болница. От десетилетия Елизабет Втора има точно такива домашни любимци и успя да надживее няколко поколения.

Заради напредналата си възраст кралицата не е искала да си взима нови кученца, но жестът на принц Андрю не е останал неоценен. Ден преди погребението на съпруга си, тя е била забелязана на разходка с новите си домашни любимци в градините на имението Балморал.

И сега, когато Елизабет Втора остана без най-верния си спътник в живота, компанията на четириногите със сигурност й е от помощ.

Снимка 482742

Източник: EPA/БГНЕС

През 2019 г. принц Андрю се откажа от своите официални кралски задължения, след като името му бе забъркано в скандал с вече покойния Джефри Епстайн. Очевидно покрай смъртта на баща си принц Филип е проявил желанието да бъде реабилитиран от кралския двор.

Принц Уилям, принц Чарлз и важното решение за кралския двор, което трябва да вземат

Уилям и Чарлз решават съдбата на кралския двор

Неотложни въпроси

Това обаче надали ще се случи, защото принц Чарлз и принц Уилям имат планове да ограничат броя на членовете на семейството, които имат представителни функции, и неговото име не стои на дневен ред.