Безспорно с най-голяма промяна започна 2024 г. в датския кралски двор. Кралица Маргрете абдикира в полза на сина Фредерик, който пък стана крал на Дания на 14 януари след скромна церемония в Копенхаген.

Принцеса Изабела - дъщерята на датския крал Фредерик предизвика огромен интерес към гимназията си

16-годишната принцеса, която предизвика фурор

И привлече вниманието към училището си

Един от първите му професионални ангажименти беше официално посещение в Полша в началото на февруари. След това обаче крал Фредерик и цялото му семейство изчезна от общественото внимание.

Причината е, че кралят заедно с кралица Мери и четирите им деца - 18-годишният принц Кристиян, 16-годишната принцеса Изабела и 13-годишните близнаци принц Винсент и принцеса Жозефине, са се отдали на заслужена ваканция.

Шестимата са почивали извън Дания, но няма информация къде точно, съобщава Billed Bladet. Според изданието Фредерик ясно е заявил, че ще бъде по-различен монарх от майка си. "Почивките са важни, защото вероятно ще имаме доста работа. Мери и аз се интересуваме от сфери, които ще изискват все повече нашето присъствие на различни форуми в страната и чужбина," пише той в книгата си Kongeord.

В първата половина на годината календарът на крал Фредерик и кралица Мери вече е пълен. На 6 и 7 май са на посещение в Швеция, а на 14 и 15 - в Норвегия. През юни и началото на юли пък са планирани посещения на Фарьорските острови и Гренландия.