Днес, 27 септември, официално приключи периодът на траур за британското кралско семейство. Това означава, че членовете му могат да възобновят обичайните си занимания и да изпълняват официални ангажименти.

Крал Чарлз, предстоящото посещение във Франция и какви са плановете за догодина

Големите планове на крал Чарлз

Вече има програма за 2023 г.

Точно заради това крал Чарлз III показа новия си кралски монограм.

Той се състои от буквите С и R, като С е буквата на собственото му име на английски (Charles), а R идва от латинската дума за крал rex. Тъй като той е Чарлз III, латинската цифра е разположена в буквата R.

Дотук няма нищо изненадващо - монограмът на Елизабет Втора представляваше Е и R, разделени от латинската цифра II. Наследникът й обаче е решил да смени и короната, която стои над инициалите.

Докато монограмът на кралицата включваше короната на Свети Едуард, направена за крал Чарлз II през XVII век, короната, която новият крал е избрал, е така наречената Тюдорианска корона, съобщават ни от Dezeen.

Тя доста напомня на короната на прословутия крал Хенри VIII, която бива изгубена, когато през 1649 г. за кратко британската монархия престава да съществува. Новият монограм ще бъде използван на официална кореспонденция, както и върху правителствени сгради и всички пощенски кутии във Великобритания.