Броени часове след като разбрахме, че Кейт Мидълтън е била изписана от болница, за да продължи възстановяването си от коремната операция у дома, от кралския двор разпространиха новината, че крал Чарлз също вече не е в болнично заведение.

Кейт Мидълтън и изписването на принцесата от болница след коремната операция

Кейт Мидълтън най-после у дома

Принцесата е изписана от болница

В края на миналата седмица британският монарх бе приет в същата клиника, в която и принцесата на Уелс - The London Clinic. Там претърпя операция заради уголемена простата, съобщиха официално от двореца. След успешната манипулация и тридневен престой, той бе изписан и се прибра в дома си заедно с кралица Камила.

Двамата помахаха на насъбралата се тълпа пред болничното заведение, която очакваше с нетърпение да получи новини за състоянието на крал Чарлз. Той демонстрира добро здраве и настроение.

В профила на кралския двор в Instagram публикуваха снимка на краля и кралицата с благодарност към всички, които са изпратили своите пожелания за бързо оздравяване по време на болничния престой. "Негово Величество е доволен, че диагнозата му има положително въздействие върху осведомеността за общественото здраве", се пише още в публикацията.

Крал Чарлз в болница - какво знаем за процедурата за  уголемената му простата

И Крал Чарлз постъпи в болница

По стъпките на Кейт Мидълтън

Според Националната здравна служба на Обединеното кралство, след съобщението на кралския двор за крал Чарлз от 17 януари търсенията за уголемена простата в сайта им са скочили с над 1000%. Това е често срещано медицинско състояние при мъжете над 50 години, а ранното му диагностициране е гаранция за добри резултати при лечението, обясняват от People.