Освен да харчи милиарди за нови технологии и да крои грандиозни планове за нашата и други планети, Илон Мъск е зает с и правенето на деца. Това доказва и поредната новина по негов адрес - че има още едно, трето дете от Шивон Зилис, изпълнителен директор в компанията му Neuralink.

Илон Мъск стана баща за 12-и път

Илон Мъск стана баща за 12-и път

Милиардерът има деца от три различни жени

Очевидно за милиардера няма нищо странно и лошо в това да смесваш работните и личните отношения, а и не една и две жени, работили за него, споделят, че в прав текст ги е питал дали искат да му родят деца. Е, Зилис явно е отговорила положително на този необичаен въпрос, идващ от работодателя ти, а резултатът е на лице - една двойка близнаци и още едно бебе, родено тази година.

След като всички разбраха за новия, 12-и поред наследник на Илон Мъск, той заяви, че раждането му всъщност не е било тайна. Но дори след него все още знаем прекалено малко за майката на трите му най-малки деца. А от People са събрали малко повече факти за нейния живот.

Зилис е родена и израснала в Онтарио, Канада. След това е приета в американския университет Йейл, където учи икономика и философия. Докато е студентка, взима участие в отбора по хокей на лед. Специализира в областта на машинното инженерство и изкуствения интелект. Първоначално работи в компании като IBM и Bloomberg.

През 2016 г. става част от OpenAI, съосновател на която е Илон Мъск. Скоро след това вече е най-младият член на борда на директорите и така до март 2023 г., когато го напуска. През 2017 г. Шивон Зилис става част и от компанията за мозъчни импланти Neuralink. Сега тя е директор, отговарящ за специалните проекти.

През есента на 2021 г. Зилис и Мъск станаха родители на близнаците Страйдър и Азур. Това се случи само няколко седмици след раждането на поредното дете на милиардера и тогавашната му половинка Grimes от сурогатна майка. Но явно това съвпадение никак не притеснява Шивон.

Тя и неведнъж е била критикувана в социалните мрежи заради факта, че е избрала милиардера за свой "донор на биологичен материал". В биографичната книга Elon Musk на Уолтър Айзъксън се пояснява, че е имала намерение да използва анонимен донор, когато нейният шеф й е предложил той да й направи тази услуга. 

"Никой не е перфектен, но не съм срещала друг човек, който е преминал през толкова много лично страдание, да се бори за едно вдъхновяващо бъдеще за човечеството - и да го прави толкова неуморно десетилетия наред", написа преди години тя по адрес на Илон Мъск в неговата социална мрежа Х.

И очевидно е преценила, че няма по-добри гени от неговите, с които да продължи и своите. Той пък шеговито и в свой стил заяви, че прави всичко по силите си, за да се бори с отрицателния прираст, защото смята, че това е една от най-големи заплахи за бъдещето на човечеството.

Илон Мъск и две разкрития накуп за децата му от Шивон Зилис и Grimes

Тайното дете на Илон Мъск

И още разкрития за близнаците му от Шивон Зилис

Въпреки че предпочита да стои встрани от медийния шум и направи профила си в Instagram поверителен, Шивон Зилис продължава да използва социалната мрежа на бащата на своите деца, за да споделя лични моменти от техния живот. И дори бихме се заблудили, че и те са семейство като всяко друго - но не съвсем.