След като баща му Чарлз се зарази с коронавирус, но се размина леко, принц Уилям приема борбата със заразата още по-лично. А и като бъдещ монарх и една от водещите фигури в британския кралски двор, от него се очаква да демонстрира заинтересованост и инициативност.

Херцогът на Кеймбридж е изявил желание да се върне отново към работата си като пилот на медицински хеликоптер. По този начин смята, че ще може да даде директен принос към изнемогващата здравна система и грижите за болните. Това призна самият той по-рано този месец при посещение в колцентър на Националната здравна служба.

През юли 2017 г. Уилям даде своята последна смяна, за да има повече време за все по-многобройните си кралски ангажименти, с които се подготвя да застане начело на монархията един ден. Но тази работа явно му липсва и смята, че сега е точният момент да се качи отново на борда.

Снимка 473705

Източник: GettyImages

Дали обаче ще успее да изпълни желанието си, все още не е ясно. Защото също като болните, и кралският двор има нужда от Уилям. И то точно сега, в момент на криза, когато кралицата е в домашна изолация, Чарлз до преди дни бе болен, а Хари и Меган официално напуснаха семейството, пише Daily Mail.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и милият жест на децата им Джордж, Шарлот и Луис

Милият жест на децата на Уилям и Кейт

Достойни наследници на короната

Затова херцогът на Кеймбридж е поставен пред труден избор, който най-вероятно ще консултира и с Елизабет Втора. В момента Уилям, Кейт и трите им деца са в дома си в Норфолк, откъдето продължават да движат своите кралски дела по телефона и онлайн.