Гала вечерта на Института по костюми към музея Метрополитън в Ню Йорк отмина. Може да звучи сухо, но това всъщност е най-бляскавото светско събитие в САЩ, което събира най-големите звезди с най-впечатляващите им визии.

Най-очакваното светско събитие MET Gala ще отдаде почит на Карл Лагерфелд

Какво знаем за най-голямото светско събитие за 2023 г.

MET Gala предстои на 1 май

Тази година темата беше наследството на Карл Лагерфелд и голяма част от гостите наистина се бяха опитали да спазят дрескода. Не липсваха и ексцентрични трактовки като котешките превъплъщения на Джаред Лето и Доджа Кет, но тук ще обърнем внимание на 10 класически тоалета, посветени на покойния дизайнер.

Пенелопе Крус беше от символичните домакини на MET Gala и носеше бледосиня рокля от колекцията висша мода на Chanel от 1988 г.

Снимка 616551

Източник: GettyImages

Марго Роби също беше избрала винтидж модел на марката, чийто творчески директор беше Лагерфелд. Черната рокля е от 1993 г.

Снимка 616550

Източник: GettyImages

Същото направи и Жизел Бюндхен, която изглеждаше забележително в бляскава рокля и наметало с пера от колекцията висша мода от 2007 г.

Снимка 616547

Източник: GettyImages

И още един подобен пример - Дуа Липа в рокля Chanel от 1992 г., станала известна най-вече с начина, по който я носеше Клаудия Шифър.

Снимка 616552

Източник: GettyImages

Брадли Купър не е в Chanel, а в смокинг Tom Ford, но изглежда забележително свежо и достатъчно елегантно за събитие, посветено на Карл.

Снимка 616542

Източник: GettyImages

Приятна изненада се оказа и изборът на Сидни Суийни на прасковено розова Miu Miu с черна панделка като декорация - такава носеше и на косата си.

Снимка 616546

Източник: GettyImages

Кристен Стюърт пък беше въплъщение на духа на Коко Шанел с оскъден грим и костюм в бяло и черно.

Снимка 616541

Източник: GettyImages

Ел Фанинг беше като излязла от приказка за феи в бяла дантелена рокля и венец от маргаритки. С венец от тези цветя преди години я снима самият Карл Лагерфелд.

Снимка 616543

Източник: GettyImages

Не очакваме да бъдем разочаровани от Никол Кидман и отново не сме. Актрисата е образец за елегантност и финес в рокля Chanel от 2004 г. Същата, с която, участва в рекламата на легендарния парфюм Chanel N5.

Снимка 616548

Източник: GettyImages

За финал оставяме Джеръми Стронг, който беше избрал нетрадиционно вечерно манто Prada и още по-необичайно съчетание от шоколадово кафяво и тюркоазено с лимонено жълто колие.

Снимка 616549

Източник: GettyImages

Внимание заслужават още Кейт и Лила Мос, Маргарет Куоли, Наоми Кембъл, Суки Уотърхаус и Робърт Патинсън.