Ако някога сме искали да надникнем зад кулисите на големите и бляскави филмови церемонии, да видим какво се случва минути преди звездите да се появят на червения килим или пък точно след като получат мечтаната статуетка, снимките на Грег Уилямс със сигурност ще задоволят любопитството ни.

Оскари 2022, Грег Уилямс и няколко черно-бели снимки зад кулисите

Зад кулисите на Оскарите

През обектива на фотографа Грег Уилямс

"За разлика от папараците, аз искам да покажа звездите в добра светлина. Показвам им снимките - в противен случай се изнервям, искам да се харесват, да имат добър спомен от работата с мен", е признавал неведнъж фотографът Грег Уилямс, припомнят от People. 

Затова винаги е истинско удоволствие човек да наблюдава резултатите от работата му. Защото знаменитостите изглеждат толкова освободени, усмихнати и толкова себе си. 

Може би причината е, че по време на снимки присъстват само той и човекът, който иска да снима. Дали именно това ги прави толкова интимни? Какво ли отпуска звездите толкова, че да ги видим в абсолютно различна от познатата светлина?

След като в началото на април Грег Уилямс ни зарадва с няколко интимни снимки от Оскарите, сега фотографът ни дава възможност да се потопим и в света на бляскавия филмов фестивал в Кан, но така както не сме го виждали до този момент.

Красотата и свободата на задкулисието, уловени от фотографа Грег Уилямс, носят много нежност, спокойствие и непрестореност, които приятно контрастират с блясъка, феноменалността и мащаба на червения килим.

Анди Макдауъл, Джема Чан, Даян Крюгер, кинофестивалът в Кан, закриващата церемония и най-красивите тоалети

Бляскавият край на Кан

Най-красивите тоалети от последната вечер на фестивала

Да видим как изглеждат някои от най-известните личности в най-неформалната атмосфера - без интервюта, репортажи, хиляди погледи, камери и въпроси. Само Грег Уилямс, неговият фотоапарат и човекът, когото снима. 

Виола Дейвис

Ел Фанинг

Джулия Робъртс

Ан Хатауей

Тилда Суинтън

Кристен Стюарт

Венсан Касел и Тина Кунаки

Остин Бътлър

Алисия Викандер

Кейт Уинслет

Ева Лонгория

Мила Йовович

Рики Мартин

Адриа Архона

Леа Седу

Килиан Мбапе

Баз Лурман

Дани Рамирес

Кан, Златна палма, Triangle of Sadness, Рубен Йостлунд и историята във филма, който спечели голямата награда на филмовия фестивал

Кой е филмът, който спечели голямата награда на фестивала в Кан

Златна палма за една сатира на свръхбогатите

Джоел Едгертън

Дженифър Конъли