Принцеса Даяна отдавна не е просто член на кралското семейство, а истинска икона на поп културата, на която се опитват да подражават знайни и незнайни хора. Като започнем от снахите й Меган Маркъл и Кейт Мидълтън, минем през хиляди инфлуенсъри в социалните мрежи и стигнем до... Ким Кардашиян.

Принц Хари, Spare, смъртта на майка му принцеса Даяна и преживяването му в Париж

Най-голямата болка в живота на принц Хари

Още подробности от автобиографията му Spare

Риалити звездата е успяла да се пребори на публичен търг за едно от най-"скандалните" бижута, носени от покойната лейди Ди. Става дума за голям кръст със скъпоценни камъни на марката Attallah, който беше част от годишния търг на Sothby's Royal & Noble.

Бижуто, което е изработено от квадратни аметисти и диаманти от по 5.25 карата, се продаде за 197 453 щатски долара - двойно повече от първоначално очакваната от Sothby's цена. "Това е смело бижу по размер, цвят и стил", коментира директорът на отдела по бижута на лондонската аукционна къща Кристиан Спофорт.

Той допълва, че е щастлив, че кръстът ще заживее нов живот "в ръцете на също толкова световно известна личност". Според прессъобщението на Sothby's, преди да премине в ръцете на Ким Кардашиян, бижуто е било притежание и е носено единствено от принцеса Даяна.

Най-известната му публична поява е на благотворителната гала на фондация Birthright през 1987 г. в Лондон, където тогавашната принцеса на Уелс го носи на дълго перлено колие в съчетание с лилава кадифена рокля Catherine Walker.