Херцогинята на Кеймбридж срещу херцогинята на Съсекс - рунд пореден. Докато двете не дават никакви признаци за влошени отношения, битката помежду им отново се разрази. Причината - поредната класация.

Кейт Мидълтън и Меган Маркъл са в непрестанна конкуренция за това коя от двете оказва по-голямо влияние върху стила на жените по света и коя от двете има повече фенове.

Снимка 376423

Източник: GettyImages

А тази година се оказа повратна заради две събития - раждането на третото дете на Кейт и сватбата на Хари и Меган. И коя е по-по-най - булката Маркъл или родилката Мидълтън?

Според годишния доклад на eBay за Великобритания на база продадени стоки победителката е херцогинята на Кеймбридж. Нейните тоалети по време на третата бременност, както и начинът, по който изглеждаше часове след раждането, успяха да надвият над стилната младоженка. 

Снимка 352326

Източник: Facebook / Kate Middleton

Мидълтън е вдъхновила много повече дами да се разровят в интернет за тоалети като нейните. През ноември миналата година например търсенето на палта за бременни се е увеличило тройно. Същото се случва и с тоалета, с който се появи след изписването от родилното.

Така тя се окичи с поредната корона - на топ инфлуенсър от кралския двор.

Не може да се отрече обаче и приносът на Маркъл за модната индустрия. Пример за това е удвоеното търсене на роклята, с която се появи на вечерния прием след сватбата си.

Снимка 358238

Източник: GettyImages

От сайта за онлайн търговия поясняват, че докато интересът към Меган е по-скоро моментен бум, то този към Мидълтън и нейния стил е постоянен вече седем години - още от сватбата й с принц Уилям през 2011 г. Така че Маркъл ще трябва доста да се потруди, за да я детронира.

Хитрините на Кейт Мидълтън

Хитрините на Кейт Мидълтън

И Меган Маркъл се възползва от тях

Принцеса Шарлот и принц Джордж са съответно на трето и четвърто място в класацията за кралски инфлуенсъри, а прабаба им кралица Елизабет Втора е след тях, на пето място.