Кралското семейство се радва на редица привилегии и "лесен живот", поне според простосмъртните си поданици. Членовете му обаче са принудени да спазват редица правила заради позициите, които заемат.

Кейт Мидълтън и какъв е етикетът на кралското семейство за носене на слънчеви очила

Кога Кейт може да е със слънчеви очила и кога - не

Правила на етикета, от които можем да се възползваме и ние

Кейт Мидълтън не прави изключение. Принцесата на Уелс и бъдеща кралица на Великобритания е длъжна да съобразява редица неща, когато се появява на публични места - от това какво облича през това с кого и как разговаря до това каква храна ще избере да хапне.

При храните тя спазва няколко "забрани". Кейт никога не яде морски дарове, защото те могат да предизвикат хранително отравяне. Пастата и картофите също не се препоръчват - остатък от неприязънта на Елизабет Втора към храните с прекалено много въглехидрати. Гъшият дроб също е в "черния списък" на кралското семейство, защото Чарлз не одобрява начина, по който се добива той.

Снимка 631491

Източник: GettyImages

Интересно е и друго правило, което Кейт, както и всички останали членове на кралското семейство без един спазват. Този един е действащият монарх - когато той е в компанията им вечер, никой няма право да си легне, преди кралят или кралицата да са се отправили към леглото.

Снимка 631490

Източник: GettyImages

Стриктни са правилата и за общуване с поданиците, които членовете на британското семейство срещат по време на ангажиментите си. Те нямат право да си правят селфита с желаещите за това нито пък да дават автографи, защото подписът им може да бъде фалшифициран, пише Express.