Слънчевите очила са неизменна част от гардероба ни през лятото, а и не само. Те са въпрос на комфорт, предпазване на очите, но и добавяне на щипка шик към визията ни. Ако сме член на британското кралско семейство обаче, трябва да следваме строги правила за носенето им.

Кейт Мидълтън и коктейлите й "Маргарита" на фестивала Houghton

Какво пие Кейт Мидълтън, когато се забавлява

И принцесата на Уелс е човек

Последно видяхме Кейт Мидълтън и дъщеря ѝ - принцеса Шарлот, на трибуните на тенис турнира Уимбълдън със слънчеви очила. От цялото тенис събитие това е единственото място, където те имат право да са с тях.

При появата си на корта, както и при срещите с официалните лица на турнира, помощния персонал, момчетата и момичетата, които подават топките, както и със самите тенисисти, принцесата на Уелс е без очилата си.

Снимка 630463

Източник: GettyImages

Експертът по етикет Майка Майер, автор на книгата Modern Etiquette Made Easy, разяснява пред People основните правила, които членовете на кралското семейство спазват. Тя казва, че слънчевите очила са позволени по време на спортни събития на открито, както и когато климатът и околната среда го позволява, например официалното посещение на Уилям и Кейт в Карибския регион.

Снимка 630465

Източник: GettyImages

Щом обаче се окажат на закрито, членовете на кралското семейство трябва да свалят очилата. "Слънчевите очила не позволяват директен контакт с очите на събеседника, което е бариера по време на комуникацията. Когато ги свалим, това е знак за почтителност и уважение към човека срещу нас", казва Майер.

Снимка 630464

Източник: GettyImages

Всъщност тези правила са еднакво валидни и за всеки обикновен човек, който иска да прояви уважение към събеседниците си. Майер допълва, че когато не ги носим, мястото на слънчевите очила е в калъфчето и чантата. Не на главата, в джоба, закачени на блузата или на масата, на която седим.