Бременността променя жените. Докато при някои увеличава размера на дрехите, при други намалява устните. От няколко години Кайли Дженър позира гордо за селфи с обемни устни, пълни с филъри.

Преди да се реши на тази крачка по пътя към славата и успеха, Дженър едва се усмихваше, защото устните й бяха доста тънки. А и как да рекламираш гланцовете си, като няма на какво да ги нанесеш?!

Кайли преди и след филърите

Източник: Facebook / Wetpaint

Кайли преди и след филърите

Затова Дженър започна да ходи на редовни интервенции с филъри и някак свикнахме с резултата от тях. И така до бременността и решението да спре да се помпа с изкуствени материали в зоната на устата.

Ефектът от последната манипулация вече е отшумял и отново виждаме онази, старата Кайли, макар и с близо милиард по-богата. Преобладаващото мнение в коментарите в социалните мрежи е, че така Дженър изглежда много по-добре.

А в негова подкрепа идва и едно интересно изследване на учени от  Kirikkale University"s Faculty of Medicine, които са изчислили пропорциите на перфектните женски устни.

Като вземем за отправна точка линията от долния край на носа до брадичката, горната устна трябва да изпъква от нея с не повече от 3.5 мм, а долната - с 2.2 мм.

Устните са един от основните компоненти на симетрията на лицето. И ако то е нежно, а те - огромни, се превръщаме в далечен роднина на Дафи Дък. Колкото и неприятно да звучи за фенките на филърите и хората, които ги поставят.

Поне сме сигурно, че щом Кайли даде заден от "патешките" устни, много момичета я последват нейния пример. А устните на Мила Кунис се дават за пример като перфектни по отношение на "златното сечение".

Кайли Дженър и Травис Скот в интимна фотосесия

Кайли Дженър и Травис Скот в интимна фотосесия

Само Сторми им липсва

То се използва в естетичната хирургия и за изчисление на правилните пропорции на човешкото лице. В основата е идеята за симетрия, а т. нар. Маска на Маркард определя като наистина красива Анджелина Джоли например.