На корицата на августовския брой на бизнес списание Forbes виждаме не поредния медиен или технологичен магнат, създател на изобретение за милиони или бизнесмен от десетилетия. Да бъде там има честта Кайли Дженър.

Познаваме я като доведената сестра на Ким Кардашиян, риалити звезда, гадже на рапъра Травис Скот. Tя е само на 20 и има 110 милиона последователи в Instagram.

Тази цифра е пряко свързана с друга - на наличността в банковата й сметка, въпреки че бледнее пред нея.

Причината Кайли да бъде на корицата на Forbes e, че е на път да стане най-младият милиардер в света. Все още тази титла е в ръцете на създателя на Facebook Марк Зукърбърг, който достигна милиарда си на 23.

Но с темповете, с които се развива империята Kylie Cosmetics, догодина преподреждането е почти сигурно. Сега Кайли Дженър има състояние, равняващо се на 900 милиона долара. И то е натрупано само за двете години от старта на бранда.

Най-хубавото за Дженър е, че компанията е изцяло нейна. Тя се оценява на 800 милиона долара. Останалите 100 са приходи от реклама и други дейности. Явно когато се вписваш идеално в определението инфлуенсър, парите сами идват при теб.

Пред Forbes Кайли признава, че именно влиянието й в социалните мрежи е в основата на успеха на бизнес начинанието й. Докато тя публикува в профила си и трупа милиони - и лайкове, и долари, за нея работят само 13 човека, и то не всичките на пълен работен ден. А нейната роля си остава най-важната - да показва на последователите си своите продукти.

Кайли Дженър коства 1.3 милиарда на Snapchat

Кайли Дженър коства 1.3 милиарда на Snapchat

И всичко това, защото не използва приложението

Дженър има и друга, не по-малко важна роля в последните пет месеца - на майка. Тя споделя през изданието, че един ден дъщеря й Сторми ще наследи дотогава със сигурност милиардния бизнес.