Вчера, 19 февруари, след кратко боледуване почина творческият директор на Chanel Карл Лагерфелд. Според последна информация, причината за смъртта му е рак на панкреаса.

Дизайнерът ще бъде запомнен не само с нестандартното си виждане за модата, която иска да присъства в ежедневието ни, но и със своята директност в изказванията, които често са насочени към редица известни дами.

Човек, посветил целия си живот на модата и красотата, няма как де не развие критично мислене и усет към детайлите. За да бъде толкова успешен, Лагерфелд не изневерява на себе си, на стила си и на своите възгледи. Ето някои от жертвите на острия му език през годините.

Снимка 407497

Източник: GettyImages

След сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 г. сестрата на булката Пипа, която бе и нейна шаферка, се превърна в истинска интернет сензация. Докато всички говореха най-вече за перфектните й форми, Лагерфелд заяви в свое интервю, че никак не харесва лицето на Пипа и е по-добре да показва само гърба си. Ауч...

През 2012 г., точно когато звездата на Адел се появи на световната музикална сцена, Лагерфелд не пощади този изгряващ талант и заяви публично, че тя е "малко дебеличка". Да кажем, че е излъгал, ще трябва и ние да излъжем. Но подобна откровеност по адрес на дама винаги е била неприемлива.

За Карл обаче, истината си е истина. Преди да бъде разпънат на кръст от феновете на певицата дизайнерът допълни, че Адел е красива, а гласът й е божествен.

Истината на Лагерфелд включва и твърдението, че Ким Кардашиян сама си е виновна, че бе обрана миналата година в хотелската си стая в Париж. След като толкова парадира с богатство, няма какво да се оплаква. Риалити звездата обаче не му се разсърди и сега скърби за загубата.

За певицата Лана дел Рейн Карл заяви преди време, че я смята за сглобена изцяло от импланти, без нищо естествено по себе си. За супермодела Хайди Клум пък бе казал, че въобще не я е чувал, защото не е известна в Париж и тамошните модни среди.

Дизайнерът неведнъж се е изказвал негативно не само по адрес на известни личности, но и на цели националности. Според него, в Русия са най-красивите жени и най-грозните мъже (с някой малки изключения), пише Daily Mail.

Снимка 407504

Източник: GettyImages

Карл е споделял и мнение по политически въпроси, като например, че гърците са много корумпирани и трябва да работят здраво, за да изчистят името си. Според дизайнера, който е роден в Германия, Ангела Меркел направи огромна грешка, отваряйки границите на страната за хиляди мигранти.

Голяма грешка на много жени по света пък е, че носят анцузи, когато не тренират. За него това е категоричен признак на падение и неуспех в живота. За него спортните панталони бяха напълно неприемливи, но не и прекалено слабите модели, които в последните години са измествани от plus-size моделите.

Почина Карл Лагерфелд

Почина Карл Лагерфелд

Дизайнерът си отиде на 85-годишна възраст

Според Лагерфелд тези, които не харесват слабите манекенки, са дебели и само стоят пред телевизора, ядат чипс и обясняват колко са грозни момичетата на подиума. Дизайнерът неведнъж е обвиняван и за използването на животински кожи за своите модели. На това той отвръщаше, че е не по-малко нехуманно от убиването на животни, за да бъдат изядени от нас, хората.