Чарлз започва да прокарва собствения си стил като новия монарх на Великобритания търпеливо и внимателно - по същия начин, по който успя да "изчака" 70 години, за да стане от престолонаследник крал.

Крал Чарлз, кралицата-консорт Камила и официалното обявяване на датата на коронацията им

Крал Чарлз и едно дългоочаквано съобщение

Ето кога ще бъде коронацията

Той няколко пъти обяви, че ще се опита да намали тежестта на монархията и ще предприеме някои по-съвременни стъпки. Явно част от тях е идеята за промяната на титлата на съпругата му Камила.

Според информация на британския The Telegraph Бъкингамският дворец планира "тихо" да премахне думата "консорт" от титлата й и тя да стане известна само като кралица Камила, за да остане в историята както съпругите на предишните британски крале.

От двореца обаче все пак ще вземат предвид и общественото мнение. Особено предвид факта, че покойната Елизабет Втора изрично заяви този февруари, че "искрената й надежда" е Камила да бъде известна като кралица-консорт.

Официалният портрет от сватбата на Чарлз и Камила

Източник: GettyImages

Официалният портрет от сватбата на Чарлз и Камила

От изданието ни припомнят, че когато Чарлз и Камила се женят през 2005 г., официалното изявление на Бъкингамския дворец е, че когато Чарлз се възкачи на престола, Камила ще бъде принцеса-консорт.