Колкото и неочаквана да се оказа новината за развода на Рийз Уидърспун и Джим Тот, то в нея има поне едно положително нещо. Двойката възнамерява раздялата да протече по възможно най-приятелския и позитивен начин.

Развежда ли се наистина Рийз Уидърспун

Развежда ли се наистина Рийз Уидърспун

Отговорът - от самата нея

На 26 март Рийз и Джим трябваше да отпразнуват 12-ата годишнина от брака си. Два дни преди това обаче официално съобщиха, че са пред развод.

Двамата са родители на десетгодишния Тенеси, а Рийз има две големи деца от предишния си съпруг Райън Филип - Ейва (23 г.) и Дийкън (19 г.). "Прекарали сме много страхотни години заедно и продължаваме напред с много любов, нежност и взаимно уважение за нещата, които сме изградили заедно", се казва в изявлението им.

Рийз и Джим с Ейва и Дийкън Филип

Източник: GettyImages

Рийз и Джим с Ейва и Дийкън Филип

Тепърва предстои да видим как ще бъде уредено попечителството над Тенеси. Но, както и самите Уидърспун и Тот споделят, свързват ги много неща на чисто бизнес и финансово ниво. Тот е съосновател на продуцентската компания на Уидърспун Hello Sunshine, която стои зад хитове като "Големите малки лъжи", "Където пеят раците", Daisy Jones and The Six.

През август 2021 г. актрисата подаде по-голямата част от дяловете на компанията си, за което получи 900 милиона долара. С това настоящото й нетно състояние е оценявано за 430 милиона, пишат People.

Освен като продуцент, Уидърспун продължава и да играе - наскоро излезе романтичната й комедия Your Place or Mine, работи и по трети сезон на сериала The Morning Show, като според THR тя взима по два милиона долара за епизод.

Рийз притежава и компанията за дрехи Draper James, в чийто борд на директорите е Джим. Той пък е утвърдено име в Creative Artists Agency и е в борда на директори на технологичната компания Flowcode.

Двамата заедно са спечелили милиони и от продажба на недвижими имоти - миналата година Уидърспун е продала жилище в Лос Анджелис за 21.5 милиона долара, след като го е купила за по-малко от 16 милиона през 2020 г.

Според адвокатът по семейно право Мерилин Чинитс, най-чистият вариант е двамата да продадат цялото си споделено имущество и бизнеси, и да разделят парите от това пишат People. Уидърспун и Тот обаче вероятно имат и по-интелигентен ход за раздяла, който предстои да видим.