Изглежда всяко музикално поколение, в което се откроява даден изпълнител с невероятен вокален диапазон, започва неминуемо да прави сравнение с Робърт Плант, фронтмен на една от най-великите рок групи съществували някога - Led Zeppelin.

Крис Корнел, вдовицата му Вики, бандата му Soundgarden и на кого са правата от последните написани от него песни

Защо е бясна вдовицата на Крис Корнел

Нов албум? Да бе, да

Оказва се, че това се е случвало доста често на Крис Корнел от Soundgarden в ранните дни на групата. Но явно това не е допадало особено на харизматичния вокалист, който си отиде през 2017 г., и дори не се е опитвал да го крие.

Затова е получавал съвети от свои колеги и приятели как да се справи и да омаловажи подобни сравнения.

Говорейки наскоро пред Ultimate Guitar, Дейв Уиндорф от американската рок банда Monster Magnet си спомня за Корнел в началото на музикалната му кариера. "Крис беше като месиански фронтмен. Като стара школа. Идваше му някак естествено, отвътре. Сваляше ризата и владееше публиката. Затова не можех да повярвам, когато дойде при мен и се оплака: "О, тези хора ме гледат така, сякаш съм някакъв Робърт Плант или нещо подобно."

Тогава му каза казах: "Е, пич, защо просто не си облечеш ризата? Когато излезеш с микрофон в ръка и гледаш хората със свалена риза, наистина така, сякаш се опитваш да бъдеш Плант. Знам, че не го правиш умишлено, но те го възприемат по този начин."

Уиндорф разказва и за ранните борби на Крис Корнел с пресата и начина по който го възприемат и представят. "Веднъж разговарях с него, той беше супер мил човек, и ми сподели тревогите си. А аз му казах буквално, че е луд и че ако аз самият звуча и изглеждам като него, абсолютно нямаше да ми пука. И че като цяло на никой не му пука толкова, колкото той си мисли. no tой беше такъв, отдаваше твърде много внимание на всичко."

3rd Secret, супергрупата на музикантите от големите гръндж групи от 90-те - Nirvana, Pearl Jam и Soundgarden

Голямата изненада на новата супергрупа

Гръндж иконите от 90-те творят заедно

По-нататък, отразявайки енергията на ранните Soundgarden, фронтменът на Monster Magnet обясни: "Бен Шепърд, басистът на групата, беше маниак, подскачаше наоколо и влачеше китарата си по сцената. А Крис просто се раздаваше докрай всяка вечер. И тълпата го обожаваше - и буквално го носеше на ръце.

Ким Тайл пък вършеше фантастично нещата на китарата, направо летеше. А Мат Камерън е един от най-добрите барабанисти, които мисля, съм виждал. Така че всичко си беше на мястото. Беше истински рок. Бяха невероятни времена."