Британският кралски двор отдавна не е това, което беше преди няколко десетилетия. Разбира се, винаги е имало скандали около кралските особи, но сега те ни изненадват предимно със свободното си поведение. Поне на пръв поглед.

Ясно е, че всяко тяхно движение е добре премерено и има точки от протокола, които не могат да бъдат нарушавани. Но има и други, които сякаш са написани с изчезващо мастило и силата им постоянно отслабва. Като например за демонстрирането на близост на публични места.

Принцовете Хари и Уилям и техните съпруги са лицето на съвременния британски кралски двор. Докато баткото и Кейт Мидълтън са семейство от години и вече имат три деца, Хари и Меган са съпруг и съпруга едва от няколко месеца и са в очакване на първия си наследник.

Снимка 389108

Източник: GettyImages

В тази ситуация е логично първите да учат вторите на обноски и поведение. Но положението се оказва малко по-различно. Хари и Меган правят това, което Уилям и Кейт не успяха - да си издействат повече свобода в изразяването на чувствата един към друг. 

Прегръдки, държане за ръце, влюбени погледи. Въобще, като хлътнали ученици са. И това някак не ни прави впечатление. И някак забравяме, че първо са херцог и херцогиня, а след това - съпруг и съпруга. 

Снимка 389109

Източник: GettyImages

И откакто са законно семейство, Хари и Меган повлякоха крак. И на Уилям и Кейт много им се прииска да бъдат като тях. Да се държат за ръце, а не само свенливо да се поглеждат и подбутват. Трябва ли любовта да бъде жертва на протокола?

Наблюдатели на кралския двор, цитирани от Express, твърдят, че поведението на принц Уилям и Кейт Мидълтън един към друг се е променило, откакто Хари и Меган също са главни действащи лица на кралската сцена. 

Снимка 389113

Източник: GettyImages

И сега, когато нямат притеснението да демонстрират повече близост (защото Хари и Меган го направиха първи), двамата се чувстват и изглеждат по-спокойни и влюбени. Най-малкото, не трябва да обмислят всяко движение и да спират всеки порив да се държат като истински съпруг и съпруга.

Принц Уилям, принц Хари и промяната в кралските правила

Как Меган и Кейт разделиха Хари и Уилям

Какво следва сега

Да, преди, дори ръката на Уилям да мине през кръста на Кейт, докато излизат през вратата, си беше немислимо. Докосват се все по-често и дори понякога си позволяват да се държат за ръка. Както Хари и Меган правят всеки път.