На всеки от нас се е случвало да потропва нервно с крак на опашката в магазина. Трябва да знаете, че 80% от виновниците за тези опашки са жени, които бедстват с чантите си на касата.

Аз гордо влизам в този процент. Обичам големите чанти и никоя не е достатъчно голяма за мен. Винаги има още нещо, което искам да сложа, а място все не стига. Разбира се - никога нищо не намирам и често се налага да изсипвам цялото съдържание на чантата си, за да стигна до заветната цел... или не. Сигурна съм, че за много от вас (80%) това звучи много познато.

Снимка 553019

Източник: Йоанна Темелкова

Настъпи моментът, в който вече бях готова да взема кардиналното решение - по-голям портфейл! В името на по-малко опашки и по-малко изнервени хора по касите в магазините! Това ровене в чантата и паническо търсене просто трябваше да спре! Взех си достатъчно голям портфейл, който със сигурност нямаше как да се загуби сред фибичките, ластичетата, тефтерчетата, балсамчетата за устни и какви ли не още щуротии в чантата ми.

Тогава това решение ми се видя гениално, но не след дълго то ми помогна да разбера, че аз съм безнадежден случай... Тъй като новият ми портфейл беше достатъчно голям, остана и с доста празни отделения. Тези празни отделения ме побъркваха! Те трябваше да бъдат запълнени НЕЗАБАВНО!

Снимка 553006

Източник: Йоанна Темелкова

И се започна... визитки, карти за намаления, късметчета от кафе, "сантиментални писъмца", касови бележки и още, и още.... Това, разбира се, превърна портфейла ми във втора чанта. Положението беше "чанта в чантата" и всичко отново излезе извън контрол, защото аз лесно го намирах в чантата си, но нищо друго не можех да сложа в нея.

И така една вечер, моя приятелка ми се обажда и казва: "Хайде да излезем! Отворили са страшен бар!". Казвам "Чудесно!", ето повод да си сложа рокля! Хубаво, но няма как на роклята да сложа чантата-сак. Спомних си, че преди време си бях купувала малка чантичка. Изрових я от дъното на шкафа, след като обърнах целия апартамент и то само, за да установя, че е с големината на портфейла ми... Хайде, вади пари, документи - пъхай в 20/10, сложи и червилото, ключовете, телефонът в ръка, както обикновено и... толкоз.

Снимка 553002

Източник: Йоанна Темелкова

Доволна, пристигам в бара, всичко е страхотно, поръчвам си чаша вино, отварям чантата, за да платя и - представете си - не мога да извадя банкнотите! При опитите ми да ги отскубна от клопката на малката чантичка, банкнотите се скъсаха. Слава Богу, барманът беше така добър да ги залепи, (че то и таксито отиваше) но гневът, който ме обзе тогава си пи вино с мен почти цяла вечер. Моята приятелка не спираше да се смее: "Ти в кой век живееш?! Телефонът прибираш ли си го в чантата?"

Аз: "Не...?"

Тя: "Е?! За какво ти е този кеш, когато можеш да плащаш с телефона си?!"

Снимка 553003

Източник: Йоанна Темелкова

Така разбрах за Settle и истината е, че не ми се вярваше какви възможности е започнал да предлага светът и технологиите! Това приложение е изумително удобно! Парите ти са винаги в ръката ти... Навсякъде! Дадох си сметка, че времето, в което живеем, работи все повече за нашето удобство в това забързано ежедневие... То иска много от нас, но и ни дава много.

От Settle са направили и една анкета, чрез която искат да разберат вашите нагласи за видовете плащания! Можете да вземете участие в това проучване, като попълването е анонимно, а личните данни, които се оставят са с цел томбола - впоследствие ще бъдат изтеглени трима победители, които ще получат награди по 50 лв.!

Текст: Йоанна Темелкова