Че Илон Мъск е ексцентричен, в това сме се убедили отдавна. И не сме и очаквали друго от човек с толкова превърнати в реалност луди идеи.

Илон Мъск, Джеф Безос, SpaceX, Blue Origin и 20-годишната вражда между милиардерите

20-годишната вражда на Мъск и Безос

Откъде започнаха, къде стигнаха

Ако поне веднъж сме се чудили дали всичко му е наред, то сега отговорът идва от самия него. Милиардерът и предприемач бе гост-водещ на комедийното предаване Saturday Night Live и направи едно интересно признание.

"Аз съм първият водещ на това шоу, който страда от синдром на Аспергер. Или поне първият, който си го признава", каза Мъск пред милионната аудитория. Това признание ни накара да се замислим дали не е поредната му шега, но звучеше по-скоро сериозно, макар и изречено с усмивка на уста и предизвикало бурен смях.

Основателят на Tesla и SpaceX за пръв път говори за това свое състояние. А думите му ни накараха да се запознаем по-подробно с него. Синдромът на Аспергер е психично разтройство от аутистичния спектър, характеризиращо се най-вече със затруднена комуникацията с околните.

Освен това, се наблюдават проблеми с интонацията. Самият Мъск например заяви, че често му се налага да пояснява, че наистина мисли нещо, което е казал. Но просто когато не го е казал с правилния тон, хората се съмняват в истинността му - защото не може да изразява правилно емоциите си. И отново се пошегува, че това може да го направи страхотен комедиант.

Милиардерът обясни също, че заради състоянието си интерпретира околната среда и случващото се в нея по по-различен от останалите хора начин. Признанието му дава обяснение и за на пръв поглед нелогичните му публикации в социалните мрежи.

"Вижте, знам, че някой път публикувам странни неща, но просто така работи мозъкът ми", пошегува се отново със себе си той. И се обърна към всички, които може би е обидил, с въпроса дали след като преоткрива електрическите коли и праща хора на Марс с космически кораб, те очакват от него да е нормален и спокоен.

Според психолози синдромът на Аспергер се характеризира и с маниакален интерес в конкретна област. Е, при Мъск областите са няколко, но и неведнъж сме чували истории за това как спи под бюрото в офиса и как работата наистина е неговият живот, предава BBC.

Но шегите на милиардера не се ограничиха само до неговата личност. Той замеси и малкия си син X Æ A-Xii, като заяви, че името му се произнася "котка тича през клавиатурата".

Илон Мъск, Майли Сайръс, Saturday Night Live и участието на милиардера в предаването

Как Илон Мъск ще ни "спука" от смях

И какво общо Майли Сайръс

Но най-често повтаряната от Мъск дума по време на гостуването му в Saturday Night Live сякаш бе доджкойн. Според него, криптовалутата е просто една "шумотевица". И след това изказване цената й падна до рекордно ниски нива. Шегичка, Илон!