Когато си най-богатият човек на планетата и в същото време - една от най-провокативните личности в публичното пространство, няма как всеки твой ход да не се следи под лупа. Разбира се, говорим за Илон Мъск и, разбира се, поводът е поредна негова публикация в Twitter.

Илон Мъск, Белоградчишките скали, ресторант ONÀ, Илин Димитров и твърденията, че милиардерът ще посети България

Ще дойде ли Илон Мъск в България

Ето какво се случва около сагата с Белоградчишките скали

А тя е просто снимка на нощното му шкафче. Но за разлика от една друга много обсъждана снимка на нощно шкафче, тази е направена от самия му собственик. А ето и защо е толкова коментирана.

Край леглото на Илон Мъск виждаме два различни вида оръжие, няколко отворени кенчета, бутилка за вода, неопределен предмет със странна форма и картина.

Последователите му побързаха да анализират всички тези предмети. Картината се оказва репродукция на платно на Еманюел Лютс, което изобразява преминаването на река Делауеър от президента Джордж Вашингтон.

С последния е свързано и едно от оръжията - реплика на пистолета на Вашингтон, реално играчка. Второто оръжие също е реплика на револвер от популярната видео игра Diamond Back.

Отворените кенове са безкофеинова кола, а отпечатъците по нощното шкафче са причина Мъск да напише и коментар под снимката си: "Нямам извинение за това, че не ползвам подложки".

Снимка 597336

Източник: iStock

Колкото до особения предмет, той се оказва будистки амулет, известен като ваджра дордже. Смята се, че той контролира нечистите влияния и е мощно оръжие, с което да поразим враговете си. Използва се и при различни ритуали, уточняват от Business Insider.