От Илон Мъск можем да очакваме всичко. Но със сигурност по-малко би ни изненадал поредният му план за завладяване на Космоса, отколкото новото му начинание.

В края на миналата седмица основателят на Tesla разпространи в SoundCloud рап парче със заглавието "RIP Harambe" и ни накара да повдигаме вежди от недоумение. Музикалното "произведение" е посветено на горилата Харамбе, която бе убита преди три години в зоопарка в Синсинати, защото нападна тригодишно момче.

Въпреки че няма как да не приемем песента с насмешка, Мъск твърди, че това вероятно е "най-изкусната му работа". Цялата пародийна ситуация е допълнена от факта, че "RIP Harambe" е "продуцирана" от измисления от милиардера лейбъл Emo G Records (заигравка с думата емоджи), предава Business Insider.

В Twitter Илон се пошегува, че е разочарован от провала на продуцентската си компания. В този ред на мисли бихме го посъветвали да се занимава само с Tesla и SpaceX, а не да се разсейва със странични творчески проекти.

Илон Мъск, Tesla Model Y и какво ни предлага новия модел на марката

Илон Мъск представи новата Tesla Model Y

Най-желаният SUV на планетата

Но ако съдим по броя слушания на "RIP Harambe", може и да има бъдеще като рапър. Трудно е да определим дали самият Мъск реди рими в необичайното парче, защото гласът е прекалено компютърно обработен, но именно той е записан като изпълнител, така че няма да се съмняваме. Нищо чудно в момент вдъхновение да е решил да се пробва и в този бранш.