Върхът на класацията за най-богатите хора на света от няколко години е окупиран от Джеф Безос, който със сигурност няма намерение скоро да сдаде първенството. На второто място пък остава предишния дългогодишен първенец Бил Гейтс. А конкуренцията за третата позиция става все по-ожесточена.

До преди дни там беше Марк Зукърбърг, но Илон Мъск доста бързо успя да го измести. Богатството на собственикът на Tesla рязко се повиши с 15 милиарда в началото на тази седмица и достигна 117.5 милиарда долара, според Bloomberg's Billionaire Index.

Финансовото издание пояснява, че разместването се дължи на факта, че компанията производител на електромобили успя да влезе в престижния индекс S&P 500, което пък доведе до рязък скок в цената на акциите й.

Снимка 505825

Източник: GettyImages

Към 18 ноември, нетното състояние на Марк Зукърбърг е 104 милиарда долара, а това на Мъск - 110 милиарда. И тази разлика от шест милиарда успя да се натрупа за доста кратко време през тази шеметна за всички година, предава Daily Mail.

Илон Мъск, коронавирусът и защо основателят на Tesla се усъмни в точността на тестовете за COVID-19

Илон Мъск и положителните тестове за COVID-19

Какво ядоса милиардера

Наскоро Tesla задмина гиганти като Disney, Toyota and Coca-Cola и се оценява на 387 милиарда долара. А всички предположения, че компанията ще стигне до фалит в последните месеци, Илон Мъск си ги сложи в малкия джоб.