От Илон Мъск можем да очакваме всичко, а не само нестандартни бизнес идеи, които успява да превърне в милиарди. А според някои този негов успех се дължи не толкова на знания и рискове, колкото на едно друго умение - дa пътува във времето.

От известно време в социалните мрежи се тиражират и подобни конспиративни теории. А в основата им е приликата между Мъск и военния пилот от Първата световна война Реймънд Колишоу.

Той умира през 1976 г. - пет години преди собственикът на Тесла да се роди. Това обаче не спира някои хора да продължават да използват неговата снимка като "доказателство", че Мъск може дa пътува във времето.

Именно затова винаги е напред с технологиите и успява да предлага иновации, за които не сме си и помисляли, смятат поддръжниците на тази теория. Те не сe притесняват дори дa коментират публикации на Мъск в Twitter, за да бъде той напълно наясно с тяхното мислене, пише Independent.

След поредния подобен коментар, милиардерът реши да отговори на спекулациите. "Истината е, че аз съм 3000-годишен вампир. Голямо изпитание е да приемам всички тези различни идентичности през вековете", коментира саркастично Мъск.

Снимка 454395

Източник: GettyImages

Това не е първият случай, в който създателят на Tesla е набеждаван за човек със свръхчовешки възможности. През 2017 г. бившият изпълнителен директор на Twitter Дик Костоло заяви, че милиардерът явно е овладял пътуването във времето, защото за него денят видимо има повече часове, отколкото за останалите. Или просто идва от бъдещето...

Илон Мъск, половинката му Grimes и как мислят да отглеждат бъдещото си дете

Решението, което Мъск и Grimes взеха за бебето си

Не сме очаквали друго от тях

Засега учените все още смятат, че е невъзможно да се построи машина на времето. А ние си мислим, че Мъск просто не си е наумил това да бъде следващият му проект.