Когато Хю Джакман е на осем години, майка му Грейс Макнийл, напуска дома им в Австралия и отива в Обединеното кралство. И никога повече не се връща там. А това оказва огромно влияние върху актьора.

Хю Джакман, Дали и снимките, с които актьорът сподели тъжната новина за смъртта на кучето си

Тежката загуба на Хю Джакман

За какво скърби актьорът

Още през 2012 г. Джакман раказа за последния път, когато вижда майка си в семейния им дом, припомнят от Today. Тя му маха за сбогом, докато той тръгва към училище. Когато Джакман се връща, нея вече я няма.

"Нямаше никой в къщата", казва той. "На следващия ден получихме телеграма от Англия, че мама е там. И това беше. Не мисля, че тя дори за секунда си е помисляла, че това ще бъде завинаги. Мисля, че тя си мислеше: "Просто трябва да се махна и ще се върна. Татко се молеше всяка вечер мама да се върне."

Минават много години преди актьорът да се примири с идеята, че майка му наистина си е заминала. "Беше травматично. Мислех, че тя вероятно ще се върне. Но това някак си се проточи и продължи."

"Дедпул 3", Райън Рейнолдс, Хю Джакман и новината за участието на актьора в третия филм

Ще се завърне ли Хю Джакман отново като Върколака

"Дедпул 3" готви изненади

С течение на времето актьорът започва да вижда майка си веднъж годишно. И въпреки че изглежда ѝ е простил и се опитва да прекарва повече от свободното си време с нея, раните от миналото му все още не са напълно излекувани. Затова и решава да потърси професионална помощ. 

Преди броени дни 54-годишният Джакман разкри, че ходи на терапия, за да му помогне да се справи с неразрешената си травма от детството.

"Започнах наскоро. Това ми помогна много", казва той пред австралийското издание на списание Who. Актьорът добавя, че има нужда от приятел, пред когото да може да разтовариш всичко. Нуждае се от някой наистина умен насреща, който е далеч от неговия свят, но му помага да разреши проблемите си.

Хю Джакман на 54

Хю Джакман в 24 факта

Защото днес някой има рожден ден

"Разбирането на моето минало и как то информира несъзнателно моето мислене - да разбера наистина някои от моделите, които несъзнателно просто повтарях. Най-важното е, че ми помага да бъда по-свързан с хората, които обичам. И наистина да разбирам и да се поставям на тяхно място", разказва още Хю Джакман.

В Instagram профила на Хю Джакман често се появяват снимки от срещите му с Грейс, с която си личи, че има много общи черти.