Не спираме да се удивляваме на невероятната форма, в която е Хелена Кристенсен. Един от супермоделите от 90-те, днес 53-годишната датчанка често споделя кадри по бански, с които да се наслаждаваме на страхотната й физика.

И още по-често го прави, като ни показва как се къпе в леденостудените води на реки и езера през зимата.

Последната й такава публикация е от преди часове. На нея виждаме Кристенсен да се потапя в изворче насред снежен пейзаж наоколо. Последният път, когато ни показа нещо подобно, беше на Коледа, когато се пада й рожденият й ден - тя се изкъпа в един от градските канали на Копенхаген.

Пред последователите си моделът разказва, че е почитател на метода на Вим Хоф и го практикува от около пет години. "Потапяне в ледената вода стимулира кръвообращението, метаболизма и имунната система. Освен това намалява стреса, стимулира производството на естроген и тестостерон, гори калории и повдига настроението", пише Хелена в коментар в Instagram.

Вим Хоф е холандски атлет, който проповядва "ледената терапия" от години. Освен с въпросния метод, на чийто сайт Хоф предлага и курсове, той е известен с това, че е изкачил Килиманджаро (5895 м) по тениска и къси панталони, както и че е пробягал бос маратон над Полярния кръг.