Добре знаем, че за един добър филм не се изисква само безупречна актьорска игра. Не е достатъчна и само добрата режисьорска работа. Съвкупност е от много неща и елементи.

Никол Кидман, Оскари 2022 и снимката, за която всички говорят

Снимката на Никол Кидман, за която всички говорят

Не, не е реакция на шамара на Уил Смит

Музиката например също е много важна. През годините пък сме се убедили, че Ханс Цимер е сред композиторите, които умеят много добре на напипват пулса на филмите, върху които работят.

Доказателство е, че няма да ни стигнат пръстите на двете ръце, за да преброим номинациите за Оскар, които Цимер има през годините - общо 11. Но въпреки това в кариерата си до този момент германецът имаше един единствен Оскар за най-добра музика към филм. И той дойде през 1995 г. за работата му по "Цар лъв".

На изминалата церемония по връчването на Оскарите дойде и втората му статуетка за чудесната му работа по "Дюн". Ханс Цимер обаче не можеше да присъства лично на наградите, защото те съвпаднаха със световното му турне.

Но от профила му в Twitter разбираме, че е успял да получи Оскара си веднага. Вместо обаче да го видим в лъскав костюм, го заварваме по хавлия, сложил спечелената статуетка в джоба си. Което малко ни напомня на Тайка Уайтити, който пък сложи Оскара си под седалката в залата.

Оскари 2020, Тайка Уайтити и къде режисьорът скри статуетката си

Когато спечелиш Оскар и го сложиш под... седалката

Тайка Уайтити е просто велик

От описанието към снимките разбираме, че Цимер се е намирал в Амстердам и дъщеря му Зоуи го е събудила посред нощ, за да отпразнуват победата в бара в хотела, в който са отседнали.