По време на ежегодната конференция The Wrap Power Woman, която тази година се провежда в Санта Моника, Калифорния, Ева Лонгория обвини Холивуд в обезличаване на латиноамериканските мъже и жени в развелекателната индустрия.

Конференцията има за цел да обедини най-силните жени в бранша, които разсъждават на различни теми, свързани с проблемите с медиите, музикаталната и киноиндустрията.

Ева Лонгория и колко секси е по бански

Ева Лонгория е секси мамче

По бански в Марбея

Според актрисата киноиндустрията до голяма степен е отговорна за отрицателния образ на латиноамериканците на големия и малкия екран. 

"В Холивуд сме отговорни за толерирането на несъзнателните пристрастия и създаването на предразсъдъците срещу всички цветникожи."

Снимка 450005

Източник: GettyImages

Ева Лонгория сподели, че се надява синът ѝ Сантяго да израсне в свят, където да си мексиканец "не е нещо ужасно", както се възприема от по-голямата част от хората днес.

Според нея историите във филмите на Холивуд не се доближават до представянето на сложността на латионамериканската общност. Ева Лонгория смята, че киното е много важна сила, тъй като благодарение на образите, които се изграждат в него, се сменят нагласите ни и начинът, по който мислим.

"След като се промени мнението на хората за дадена общност (като латиноамериканците), можем да променим политиката, която засяга тези хора", допълва актрисата.

Ева Лонгория, Фелисити Хъфман, "Отчаяни съпруги" и тормозът над актрисата

Ева Лонгория е била жертва на тормоз

Снимките на "Отчаяни съпруги" не са били много приятни