Още през лятото Ерик Клептън се изказа против ваксинационните паспорти и заяви, че няма да изнася концерти, ако публиката му е принудена да се ваксинира, за да присъства.

Ерик Клептън, ваксинационните паспорти и решението за концертите му

Ерик Клептън срещу ваксинационните паспорти

Какво смята музикантът

Но поне към момента изглежда, че ваксионационният статус ще бъде определящ за присъствието на подобен вид мероприятия. Това обаче не пречи на Клептън да отстоява позицията си.

Според Rolling Stone, рок изпълнителят дори е подкрепил парично група, която е била глобена заради неспазване на противоепидемичните разпореждания на тяхно участие.

Ерик Клептън е дарил 1000 паунда на британската рок група Jam For Freedom чрез сайта GoFundMe. Парите му пък ще им помогнат да платят глобите, които са им наложени.

През последните месеци Jam For Freedom обикаля Великобритания с концерти и различни участия, като в песните си съвсем открито се противопоставя на ваксините срещу COVID-19, пише The New York Post.

И това не е единственият начин, по който Ерик Клептън е помагал на групата. Той им е заел и шестместен ван VW Transporter, за да могат момчетата от Jam For Freedom да обикалят по участия. По-късно пък им е помогнал и финансово, за да си закупят собствен автомобил.

Историята с вана идва от Кембъл Маклафлин, който е един от основателите на групата, но към момента не е потвърдена от Клептън.