Моделът Емили Ратайковски е един от най-дейните защитници на правата на жените и равенството между половете. Въпреки че някои я обвиняват заради непрестанното демонстриране на голота, което със сигурност поражда завист в много жени, Емрата има съвсем друго послание.

Вчера, 8 август, Ратайковски публикува в профила си в Instagram снимка, на която позира със секси бельо и... доста окосмени подмишници. Кадърт е към есе, което е публикувано в американското издание на списание Harper's Bazaar.

В него моделът разяснява своята гледна точка за това защо всички трябва да се отнасят към жените с уважение и да им дават възможността да бъдат точно такива, каквито искат да са.

Емили се запалва по идеите на феминизма още в колежа. Днес тя осъзнава, че това, че е бяла, й дава много предимства в живота. 

Ратайковски смята, че всяка жена трябва да има възможността да бъде толкова многолика, колкото иска, да има право да избира как да се облича, какво да публикува в социалните мрежи и дали да си бръсне подмишниците или не. Трябва да имат възможността и да се чувства женствена, независимо дали ще е облечена в бурка или с бански с връвчици.

И кадърът, за който тя е решила да остави окосмяването си, е в пълен синхрон с посланието й. Той събра над милион и 700 хиляди харесвания за часове, а много известни дами подкрепиха позицията на Ратайковски.

В есето си тя споделя още, че да остави естественото си окосмяване да расте понякога я кара да се чувства по-секси. Затова и не намира нищо лошо в това да не го премахва. Най-малкото защото това е неин личен избор, което моментално го прави и правилен.

Емили Ратайковски, Inamorata и новите секси ризи

Новите секси ризи на Емили Ратайковски

Емили знае как да провокира интереса ни

Емили не може да проумее как в днешното модерно време хората все още смятат, че ако си секси, прекалено секси за техните разбирания, значи си глупав. Още в митологията и историята жените са описвани като опасни същества, на които не може да имаш доверие. И всичко това - заради телата им. Когато културата се плаши от жените като цяло, тя заклеймява тези, които са си позволили да не се срамуват от телата си.