Комедията "Пристигане в Америка" от далечната 1988 г. е абсолютна класика в жанра и само като чуем заглавието (предполагаме и всеки, който е гледал филма), на лицата ни се прокрадва лека усмивка. Естествено, няма как да забравим и най-забавния образ от всички - този на Еди Мърфи в ролята на принц Аким.

Еди Мърфи на 59

Еди Мърфи в 21 факта

Защото някой днес има рожден ден

Затова и подскочихме, когато преди време разбрахме, че се задава продължение и втора доза смях (или поне така се надяваме), в която отново ще видим един от любимите ни комици. При това в компанията на една от дъщерите му - Бела Мърфи (Еди има общо 10 деца).

В Coming 2 America, действието се развива 30 години по-късно. Аким (Еди Мърфи) все още е женен за Лиза (Шари Хедли), с която се запознава по време на пътуването си в Ню Йорк, и имат три дъщери.

Впоследствие обаче разбира, че е баща и на пораснал син (Джърмейн Фаулър), който има от стара авантюра, завързвана с друга жена в Куинс (Лесли Джоунс), преди да срещне настоящата си съпруга Лиза.

Неочакваната поява на мъжкия наследник усложнява положението на Аким заради готовността на най-голямата му дъщеря Мика (Кики Лейн) да управлява кралство Замунда, ако й бъде позволено. Защото все пак е жена, напомнят от Best Life.

19-годишната дъщеря на Еди - Бела Мърфи, ще изиграе Ома, една от по-малките деца на Аким и Лиза. Пред Essence Бела описва героинята си като интелигентна, готина, но и малко лоша.

Самата Бела Мърфи успява да спечели ролята си, след като се явява на кастинг, при това спазвайки единственото правило на баща си за влизане в шоубизнеса. "Казах (на Бела), че не може да работи, преди да навърши 18, но тя тръгна на уроци по актьорско майсторство две години преди това", казва актьорът пред ET Online.

Обикновено продълженията на култови филми рядко предизвикват същия силен ефект и по всичко личи, че Еди Мърфи не само би се съгласил с нас, но и се е постарал да не разочарова почитателите си. "Много хора израснаха със "Пристигане в Америка", казва той пред Essence, и е наясно, че "филмът е специален за тях".

Наградите Еми 2020, Дженифър Анистън, Еди Мърфи и първите им номинации от години насам

Първият път на Дженифър Анистън и Еди Мърфи от години насам

Ще им се усмихне ли щастието на Еми 2020

Coming 2 America излиза на 5 март в Amazon Prime Video в Щатите, като за момента не е ясно кога ще може да се види и Европа.