Днес, 29 октомври, излиза новият албум на Ед Шийрън "=" и по този повод музикантът сподели не само детайли около него, но и как преценява дали песните, които пише, биха се харесали на многобройната му публика.

"Ако дадена песен ме кара да си кажа "О, не искам да я пускам", тогава не бива да я издавам", започва разказа си Ед Шийрън в ексклузивното интервю на Зейн Лоу - First Listen: Ed Sheeran, по Apple Music.

"Но ако ме кара да се почувствам засрамен, това е правилната песен", уточнява още музикантът. Казва още, че когато пише музиката си, той влага в нея твърде лични мисли и емоции, които често го карат да се чувства неудобно. Но е готов да ги сподели със света, защото се надява те да донесат утеха на слушателите.

Ед Шийрън описва и какво самият той усеща, когато чуе любима мелодия. Обикновено тя съдържа реплики, които насочват и музикантът си казва, че точно това си е мислил, но никога не би го казал. Ето това цели да постигне Шийрън и със собствените си песни. Да са смислени и откровени.

Твърди, че колкото и лични да са творбите му, след като ги издаде, той престава да изпитва емоционална привързаност към тях, както в студиото, и те вече принадлежат на всички.

Ед Шийрън, положителният му тест за коронавирус и отлагането на участието му в Saturday Night Live

Ед Шийрън уплаши феновете си

Певецът съобщи неочаквана новина

Дава пример с едно от парчетата - "Visiting Hours", в новия си албум, посветено на приятеля му Майкъл Гудински, който почина през март тази година. Със сигурност не му е било лесно, докато го пише, но сега, ако тръгне да го изпълнява на живо, не би се разстроил. Най-малкото "защото тази песен е важна за много други хора", цитират звездата от FOX28.