По света има заклети почитатели, които са готови да похарчат космически суми за един оригинален подпис или лична вещ на идола си.

Джей Зи, Topps Chrome и рекордната сума за търговската карта с автограф

Джей Зи пак удари рекорд

Уникално постижение за известна личност, която не е спортист

Подобни са очакванията и на компанията Omega Auctions за предстоящия търг този месец, в който ще пуснат за наддаване две неиздавани дивидита с изпълнение на музиканта Ед Шийрън.

В дисковете изпълнителят на "Shape of You" е само на 15 години. Записът, който продължава близо два часа, е от участието му в училищния мюзикъл "Брилянтин".

От аукционната къща твърдят, че записите са неоспоримо доказателство за "звездния потенциал" на Ед още като тийнейджър.

"През последната година или малко повече видяхме значително нарастване на интереса към сувенири и колекционерски предмети, свързани със съвременни артисти, особено с Ед Шийрън", казва Пол Феруедър от Omega Auctions.

И дава пример с друго ранно изпълнение на Шийрън, което от кампанията продават за 50 хиляди паунда през септември миналата година. Експертът казва, че оттогава интересът към всички свързано с Ед Шийрън е нараснал драстично.

Търгът за записа от мюзикъла "Брилянтин" ще се състои на 29 юни на официалния сайт на организаторите, уточняват от Bang Showbiz. Преди десетина дни от Omega Auctions са пуснали кратък откъс от него в YouTube и вече над 13 хиляди души са видели видеото.