Декември може и да е на ден разстояние, но това не означава, че не можем да започнем с украсяването за Коледа на дома, а защо не и на офиса. Колкото по-рано го направим, толкова повече време ще можем да се радваме на празника.

Джо Байдън, Джил Байдън, "Подаръци от сърце" и първата им Коледа в Белия дом

Байдън посрещнаха Коледа в Белия дом

Първите "нормални" празници след Мелания

По традиция в последните дни на ноември Първата дама на САЩ разкрива и каква е украсата на една от най-важните сгради в света - Белия дом.

Тази година ще бъде втората Коледа на Джил Байдън в Белия дом. Миналата темата на украсата за празника бе "Подаръци от сърце". За тази Байдън е избрала нещо доста по-патриотично - "Ние, народът на САЩ". Идеята ѝ е да покаже, че традициите може да са различни по празниците, но американските ценности са единни - вяра във възможностите, оптимизъм и единство.

Първата дама е избрала темата за тазгодишната коледна украса още преди няколко месеца, а през последните няколко дни в украсяването на обществени стаи в Белия дом са се включили повече от 150 доброволци. И всяка стая си има собствена подтема, пише CNN.

Така например декорацията в Източната стая е фокусирана върху природата и отдиха и включва представяне на четири национални парка. В Синята стая пък е разположено официалното коледно дърво на Белия дом - 5.6-метрова ела от Обърн, Пенсилвания. Тук човек може да види и ръчно изработени изображения на официалните птици от всички райони в щатите.

Коледните дръвчета в Белия дом са общо 77, а светещите лампички - 83 615. Очакванията са през следващите седмици около 50 000 души да посетят Белия дом, за да се потопят в коледното настроение.