Освен да има индивидуални ангажименти, да се занимава с благотворителни кампании и да бъде плътно до съпруга си в добро и зло, Първата дама на САЩ има още едно много приятно задължение - да избере темата на коледната украса, да следи преобразяването на Белия дом и след това да представи всички какво е родило въображението й (и това на екипа й, разбира се).

Гафът на Джо Байдън с Тейлър Суифт и Бритни Спиърс

Гафът на Джо Байдън

И как са замесени две пуйки, Бритни Спиърс и Тейлър Суифт

Докато Мелания Тръмп беше стопанката на официалната резиденция на американския държавен глава, всяка година успяваше да ни изненада с нестандартния си вкус. Но със сигурност най-запомняща остана украсата от 2019 г. която бе определена от всички като мрачна и дори готическа. А за изпроводяк заложи на класиката - много светлини и червени елементи.

Тази година за трети път Джил Байдън има честта да преобрази Белия дом. Темата на украсата е "Магия, чудеса, радост", а само един поглед е достатъчен, за да се убедим, че тези три думи я описват най-добре. Именно това се надява да изпитат всички посетители в дните преди Коледа, които се очаква да стигнат 100 хиляди души.

По традиция украсата бе представена на специално събитие след Деня на благодарността, на което присъстваха и много деца. Джил Байдън емоционално призна, че за нея крайният резултат е "спиращ дъха". В украсата са вплетени редица елементи, свързани с книгата "Беше нощта преди Коледа", издадена преди 200 години.

За да се превърне президентският дом в истинска страна на чудесата са използвани повече от 140 хиляди лампички, над 34 хиляди играчки и цели 98 коледни дръвчета. По една огромна елха се поставя както пред входа на Белия дом, така и в централното фоайе, където виждаме и шейната на Дядо Коледа.

Едно от дръвчетата е украсено с дървени звезди, гравирани с имената на загинали военнослужещи. А със сигурност най-интересното помещение е трапезарията на Белия дом, която е превърната в работилницата на Дядо Коледа - с работни маси, табуретки и стълби на елфи, обикалящи около коледните елхи, които работят с инструменти и опаковат подаръци, предава CBSNews.

В трапезарията може да се види и джинджифиловата Бяла къща, направена от 40 листа тесто за захарни бисквитки и тесто за джинджифилови сладкиши, килограми крем и шоколадова глазура. Китайската стая пък е превърната в пекарна и сладкарница, където се предлагат различни празнични сладки изкушения.

Със сигурност в украсяването на Белия дом и превръщането му в страна на чудесата са вложени много желание и усилия, за които Джил Байдън благодари на всички доброволци.

А на фона на критиките към американския държавен глава, свързани с конфликта между Израел и Хамас, както и коментарите за влошеното му здравословно състояние, Първата дама успя да запише една голяма точка в актива им. И за пореден път доказа, че е коренна противоположност на Мелания Тръмп.