От няколко дни се води задочна дискусия между Илон Мъск и ръководителя на Световната програма по прехрана. Все още обаче не е ясно дали милиардерът ще се раздели с акциите си в Tesla, за да дари шест милиарда долара и да спре световния глад.

Илон Мъск, световният глад, акциите на Tesla и при какви условия е готов да се раздели с тях

Условието, при което Мъск ще се раздели с акциите си в Tesla

Ще спасява ли света

Идеята стана широко дискутирана в социалните мрежи, където очакваме и конкретен план от ООН за изразходване на въпросната сума, който би убедил Мъск да направи щедрия жест в името на общото добро.

Отново не липсват и хора, които не пропуснахa момента, за да си направят реклама на чужд гръб. В случая говорим за YouTube звездата, преквалифицирала се в ММА боец, Джейк Пол. Оказва се, че и той следи внимателно темата за Мъск и проявява филантропски наклонности.

В профила си в Twitter Пол обяви, че ако Мъск дари шест милиарда долара на Обединените нации и че ако въпросният пост събере 690 хиляди споделяния, той ще даде 10 милиона долара от богатството си за каузата за борба със световния глад.

Едно от условията може да е лесно изпълнимо, имайки се предвид голямата му интернет слава, но в случая той обвързва своето дарение с евентуалното на собственика на Tesla, което не се хареса на мнозина, предава LAD Bible.

Джейк Пол, мачът с Тайрън Уудли и отказва ли се ютюбърът от бокса

Спира ли Джейк Пол с бокса

Шоуто някак трябва да продължи

За някои изказването на Пол е по-скоро хвалене с това какво сериозно богатство е натрупал катo YouTube звезда и ММА боец, но не и истинско желание да помогне. Но от него сме свикнали да виждаме всякакви спектакли, затова и не сме изненадани от поредния.