Често Джерард Бътлър се вживява във филмовите си образи - в последния си филм Plane той съвсем убедително влиза в ролята на пилот на самолет. В тази връзка, 53-годишният шотландски актьор разкри някои интересни подробности във вечерното шоу на Сет Майерс, в което участва преди броени дни.

Plane, Джерард Бътлър, Майк Колтър и трейлър на екшъна

Джерард Бътлър ще трябва да спасява пасажерите си

Трейлър на Plane

В предаването Джерард разказва за опасните моменти по време на снимките на филма, при това с много чувство за хумор и самоирония. "Без значение какво правя, винаги успявам да се нараня", шегува се Бътлър пред Сет Майерс и дори се съгласява с водещия, че е "естествено тромав".

Сред инцидентите, които е преживял, са изгаряне на очите, носа и гърлото с фосфорна киселина. Като пилот на самолет актьорът често е трябвало да пъха и ръцете си между различните части на машината. И за да е реалистично, всеки път е бил изцапан - с кръв, с масло и с "някаква зелена течност".

"А аз, всъщност, не знам каква е тази зелена течност. Затова и не се колебая, дори и изцапан, да се почеша по врата или лицето. Все пак, снимахме в Пуерто Рико, а там жегата е убийствена. Пипам лицето си и изведнъж усещам нещо парещо в устата, гърлото, носа, дори и в очите", разказва Бътлър. "Това нещо буквално изгаря лицето ми, защото се оказа, че е фосфорна киселина."

И докато истинските пилоти, които са присъствали на снимките, изпаднат в паника, колегите му от актьорския екип обмисляли дали да не полеят лицето му с вода. "А през това време аз просто си горя жив. Беше много интензивно. И страхотно за поредицата ми от неудачи и злополуки", казва през смях Джерард. 

За щастие се възстановява напълно. Всъщност, Бътлър е признавал, че е фен на рисковото поведение. Претърпява преди четири години сериозна катастрофа с мотор, а на два пъти се инжектира с пчелна отрова в опит да лекува болезнено възпаление. Стига и до почти смъртоносен инцидент при сърфиране през 2012 г., докато снима филма "Господари на вълните".

Джерард Бътлър, Copshop и ролята на наемен убиец

Тъмната страна на Джерард Бътлър

Ще я видим във филма Copshop

Международната премиера на Plane е на 27 януари, припомня People.