През изминалата година пандемията направи Джеф Безос по-богат от всякога, но разводът с Макензи малко преди това не му позволи да стане най-богатият човек в историята на света. Сега обаче и този връх вече е покорен.

Джеф Безос, Лорън Санчес и защо милиардерът съди брат й Майкъл Санчес

Когато ядосаш Джеф Безос

Съдебни и семейни драми безкрай

Вчера, 8 юли, нетното състояние на основателя на Amazon достигна рекордните 212 милиарда долара - толкова, колкото не е притежавал никой досега.

Скокът се дължи и на решението на Пентагона да прекрати договора си за облачни услуги с конкурентите от Microsoft. То донесе на Безос 8.4 милиарда долара и 4.7% повишение на акциите на Amazon.

Снимка 513303

Източник: GettyImages

Последният път, когато някой бе съвсем близо до рекордния праг, бе през януари, когато акциите на Tesla скочиха изненадващо и Илон Мъск се оказа на върха на класацията с 210 милиарда долара. Но това чудо продължи и по-малко от три дни.

От известно време Мъск и Безос все си разменят първото и второто място на най-богатите мъже на света, но основателят на Amazon не е отстъпвал върха на конкурента си от средата на март благодарение на близо 20-процентния скок в цената на акциите на компанията за онлайн търговия, предава Times.

Илон Мъск, разпродаването на имотите му и скромната къща, в която милиардерът заживя

Фургонът, в който заживя Мъск

Целта оправдава средствата

Сега Мъск остава на втора позиция със значителна разлика - неговото нетно състояние се оценява на 177 милиарда долара. А най-любопитното е, че Безос успя да стане по-богат от всякога дни след като отстъпи поста на изпълнителен директор на Amazon.