Когато си най-богатият човек на света, буквално можеш да си купиш всичко, което пожелаеш. А Джеф Безос харчи милиардите си за супер яхти и коли, както и за имоти. И като любима дестинацията по отношение на инвестициите му в недвижимо имущество със сигурност можем да определим Ню Йорк.

Джеф Безос, Илон Мъск, NASA и защо собственикът на Blue Origin съди космическата агенция

Безос съди NASA заради Мъск

Враждата им няма край

Преди дни стана ясно, че основателят на Amazon е закупил пети апартамент в емблематична сграда на Пето авеню в Голямата ябълка. Тя е построена през 1912 г. и е решена в неготически стил, но претърпява няколко реновации, за да отговаря на съвременния начин на живот, като междувременно продължава да пази своя специфичен дух.

В апартаментите умело са комбинирани системи за умен дом с ръчно боядисани шкафове от масивна дървесина и мраморни плотове. Отношението към детайла е видимо навсякъде, както и прекрасната гледка към Медисън Скуеър парк, които привличат Безос като купувач още през 2019 г., припомня The New York Post.

Снимка 368700

Източник: Getty Images

Тогава милиардерът закупува три апартамента накуп за 80 милиона долара, а на следващата година решава да придобие още един за 16 милиона. Петият подред пък е на цена 23 милиона долара и с него Безос притежава общо 1858 кв.м. в сградата.

А сделката успя да вдигне сериозно стойността и на съседните апартаменти - каква по-добра реклама от това до вратата ти да живее най-богатият човек на света.

Мелинда Гейтс, Макензи Скот и каузата, която събра бившите съпруги на Бил Гейтс и Джеф Безос

Какво събра бившите на Гейтс и Безос

Не са само милиардите

Освен тези имоти, милиардерът притежава имения във Вашингтон, Тексас, Калифорния.